Sustainable transformation for Pop Brixton

Updated: Nov 2, 2018


Upcircle was appointed by Make Shift to design the winter transformation for Pop Brixton, an iconic creative space for local and independent businesses.


Upcircle took inspiration from the materials and shapes of the Viking Longhouse, creating furniture and soft seating, upcycling and reusing materials from previous installation.



Upcircle designed a feature element where the community comes to shelter, eat, drink and tell stories as commonly presented in Viking architecture.


The specially designed “firepit” is made of wood frames and webbing which was also used at the London Design Festival 2018 - The Eco Cube.


The communal table design take inspiration from the gable longhouse timber frame with triangular structure and legs with suspended flags. The stools were specially designed by Upcircle and manufactured by local joiners.


The 'firepit' and stools were made using the wood and webbing from the LDF installation The Eco Cube

Installation for London Design Festival - The Eco Cube

The soft seating was made using coffee sacks and Upcircle also re-used the furniture on site, refurbishing it and giving it a stunning new look.


This is a proof that with the right mind-set it is possible to minimize waste and produce a striking design.


Soft seating made with recycled coffee sacks and webbing from the LDF installation - The Eco Cube.


Upcircle collaborated with Bread Collective that designed and produced all the flags that were made of felt and were hand sewed.

The flag symbols are going to be used on Pop Brixton visual identity and website.


Find out more about this project here.


#sustainability #sustainabledesign #popbrixton #theecocube